Kokkejenta

Kokkejenta

søndag 4. januar 2015

2014 I Matopplevelser

Samboeren min og jeg har vært veldig flinke til å lage mange deilige søndagsmiddager hjemme.

 
Bursdagsfrokost!

sjøkreps, vårløk, hasselnøtter og brunet smør
Blåbær og marengs
Vi hadde en helt fantastisk tur til Stockholm med mange gode matopplevelser. På Mathias Dalhlgren spiste jeg to av årets beste retter. Hele måltidet hadde klasse over seg og det var vel egentlig årets beste restaurantopplevelse. 

Jobben min fikk en 5er i VG.

Jordbær fra Nordvoll Økologiske Gård. Vi i nordnorge har begrenset meg sesonger. Men jordbær sesongen kan man skryte litt av når man kan få lokale jordbær helt til første nattefrost.

Vi har sammlet mye lokalt. Her hadde vi plukket granskudd, som vi så syltet. Vi har også plukket strandkjempe, skogsyre, mose, gjeiterams, portolak, gressløk og mange flere..  

På ferieturen til Danmark spiste vi generelt mye god mat. Vi hadde noen hærlige dager på Samsø, med noen helt sinsyke poteter, smør og ost. Det var også selvfølgelig smør og ost i bagasjen på tur hjem.

Confitert eggplomme, lokale småpoteter, fritert mose og bacon


Cognac smakin av Delamain Cognac 

Ostekakebildet mitt ble delt av The ChefsTalk Project. Der er et nettsted hvor kokker kan dele bilder av matrettene sine. 

Haneskjell levert til restauranten under to timer etter dem kom opp fra havet 

Året ble ganske bra avsluttet med å bli tatt med i White Guide Nordic, en liste over 250 beste restaurantene i norden. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar