Kokkejenta

Kokkejenta

fredag 2. januar 2015

Godt nyttår



 Godt nytt år, og la oss satse på at det blir et år fyllt med mange gode matopplevelser. Overgangen til det nye året var vertfall bra. Vi valgte å gjøre slik som i fjor, å innvitere et vennepar på middag. Men i år bestemte vi oss for å ha en meny full av klassikere. Hummer, Foie Gras, Tournedos, Creme Brulee, og ikke minst Rekecocktail. Personlig så tror jeg at jeg har laget Rekecocktail bare en gang før i mitt liv, og det var når jeg gikk på kokkelinja. 
Denne klassikern er ganske enkel å lage.
Jeg brukte ca 400g ferdig pillede reker til fire personer. Så hadde jeg finsnittet salat, cherry tomat, agurk i terninger, avokadokrem og rød dressing. Noen av rekene vender jeg i litt dressing, så legger man alt lagvis. I det øverste laget valgte jeg å bruke de rekene som ikke var vendt i dressing, så garnerte jeg med en sitronskive, litt ekstra tomat. 
Vi konkludrete med at det var nesten som å dra tilbake til 80-tallet! 








Nyttårsmeny 2014

Rekecocktail

Hummer 
Salat og Dressing 

Foie Gras
Fikenmarmelase og Brioche

Torsk
Erter, Bacom og 
Holandaise

Tournedos
Selleripure, fondantpotet
Persilleolje og Rødvinsglace 

Ost
Creme Brule

Aller forberedelsene var gjort på forhånd så det var litt som å kjøre en catering hjemme hos seg, med god hjelp av dansken. Gode venner, mat og vin er en oppskriften på en god nyttårsfeiring.  

    

1 kommentar: