Kokkejenta

Kokkejenta

tirsdag 5. august 2014

Deilige Nordnorske Jordbær



Vi var på Norvollgård som ligger en times kjøring utenfor tromsø igår, for å selvplukket jordbær. Det var nydelige søte nordnorske jordbør dem hadde. Så idag har det vært syltetøy produksjon her hjemme.

Jordbærplante på Nordvoll Gård
Jordbær så langt man kunne se


Det man trenger til syltetøylaging



Når jeg sylter ting så bruker jeg en dansk syltebok som heter Den Grønne Syltebog.

Jordbærsyltetøy

ingredienser
1500 g jordbær
750g sukker
Syltepulver
Atamon

Først så skyller du, renser og deler bærene og legger dem lagvis meg sukker i en stor kasserolle. Latt bærene stå i ca en time. Da har det meste av sukkeret smeltet.


  
Mens bærene og sukkeret står å godgjør seg, er det fint å bruke denne tiden til å Atamonskylle glassene du skal bruke.

Varm syltetøyet langsomt opp, så du er sikker på at alt sukkeret er smeltet. La syltetøyet småkoke i 
5 min. Trekk kasserollen til siden og tilsett 1 ts Atamon per kg marmelade og syltepulver.

Hell syltetøyet i glassene, sett på lokk og snu glassene opp ned. Jeg bruker å sette glassene i oppvaskkommen med kaldtvann, ved at dem står slik til innholdet blir kaldt oppnår man en vakumefekt i glassene. Syltetøyet kan holde opp til et år så lenge det står kaldt og at prosessen med å skylle glassene er gjort riktig. 


Atamonskylling av sylteglass 
Glassene du skal ha syltetøyet på må man skolle med kokene vann med atamon. Atamon er et konserveringsmiddel man får kjøpt i daglivarebutikker. Jeg har funnet det i både pulverform og flytende. Dette gjør man for å desinfisere gassene slik at innholdet holdes lengre. Atamon er et konserveringsmiddel som legger seg på innsiden av glasse, dette hjelper også på holbarheten av innholdet.
Jeg koker opp vann å har i 1 ts. atamon per dl. vann. Så heller jeg litt av vannet i alle glassene, skrur på lokkene og rister glassene godt. Bare husk å bruke grytekluter eller kopphanduker når man rister glassene, slik at man ikke brenner seg. 

Det ferdige produktet :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar