Kokkejenta

Kokkejenta

søndag 24. august 2014

Sild !


Sild som skal pakkes inn i papis

Denne uken hadde vi photo shoot på jobb, og rettene skulle bestå av sild denne gang. Tidligere har vi hatt slikt oppdrag på jobben, bare da skulle det være retter med reker. Bildene som ble tatt den gangen er kommet på trykk i magarinet Mat i Norge. 


Panert sild med nypoteter og Japansk pepperrotsalat

Det er faktisk ganske morsomt å lage mat til slike fotograferinger, selv om man ikke trenger å smake til maten.(den skal jo tross alt bare se bra ut til bildene) :) 

Helstekt Sild

Vi laget 7 retter med sild. Denne fisken som blir alt for lite brukt her i norge, noe vi snakket litt om når vi sto å la opp maten. Etter en sommer i Danmark der jeg spise en god del sild, synes jeg dette er ganske synd. Og jeg er glad for at vi skal slå et slag for denne fantastiske fisken! 


Her blir det tatt bilden    
Mange retter av sild

Sild i norge har en historie som fattingmanns kost. Man ser at en del annen tradisjons mat har fått ny liv i seg. Dette har kanskje noe med at mattrenden har og er at man vil ha mest mulig jordnær mat. Men det skal kanskje en generasjon til før silden blir akseptert som den fanstastiske fisken den er. 
Vi håper at flere blir inspirert av silderettene som ble laget. 

Oppskriftene får dere når dem kommer på trykk !


Sild innpakket i papir
Panertsild klar til steking

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar