Laget posjonsstykker som jeg pyntet med en sjokoladekrem |
Ingen ting er som en deilig mørk sjokoladekake. Så her er oppskriften på min super enkle sjokoladekake, som jeg ofte lager på jobben.
Ingredienser:
6 egg
500 g sukker
210 g mel
150 g kakao
2 ts vaniljesukker
210 g smør
- Start med å smelte smørret og forvarm oven til 140 grader. Når smøret er smeltet setter man det til siden slik at det blir litt avkjølt til man rører det inn i kaken.
- Rør sammen egg og sukker, jeg bruker grinda på kjøkkenmaskinen slik at man får rørt ut sikkeret uten å skape for mange luftbobbler.
- Tilsett det tørre, når allt det tørre er godt rørt inn sper man inn smørret.
- Hell røren i en smurt kakeform på ca 20 cm, husk at røren hever ikke noe særlig.
Stek kaken i ca 45 min. Stikk i kaken for å se om den er ferdig stekt, kaken skal være litt klissete når du tar den ut av ovnen.
- Avkjøk kaken før man pynter og kutter opp kaken.
På bilde ovenfor valgte jeg å steke kaken i en rektangulær form og kutte den til posjonsstykker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar