Sommeren er slutt, og det har roet seg litt ned på
Spiseriet. Så da fikk jeg tid og
muligheten til å dra på et smaksseminar i lovund. Jeg kan ikke huske
sist jeg var i lovund, så en tur dit tenkte jeg kunne bli spennende.
De andre deltakerne reiste i fra sandnessjøen med egenbåt,
men det er jo ingen vits for meg å dra til sandnessjøen når jeg bare kunne ta
ferga utove.
Da jeg kom til lovund viste jeg ikke helt hvor jeg egentlig
skulle gå, og jeg gikk meg nesten bort. Men plutslig møtte jeg på en gjeng med
folk. Og blant dem var det et kjent fjes. Nemlig Roderick Sloan (skotte og bor
i steigen, leverer skjell og kråkeboller til verdens beste restauranter), så da
skjønnte jeg at det har var folkene jeg hadde sett etter.
Vi var en gjeng på ca 14 stk kokker og produsenter som var
sammlet for å utveksle ideer og kunnskap. Noe som jeg synes er et veldig bra
tiltak. Det er viktig å kunne ha en arena der man får muligheten til nettopp
dette.
Programmet var uformeldt. Vi startet med å spise lunsj
sammen på Rorbuhotellet. Så fortalte Roderick litt om måten han jobber på. Så
fortalte Magnus Nilsson (en av de heteste navnene på restaurant- og mathimmelen
for tiden. Driver Fäviken Magasinet, rett utenfor åre i sverge) om restauranen
han driver, gården og de produktene dem bruker.
Neste del av programmet hadde vi i fjærsteinene, der vi plukket skjell og snegler! dette skulle nemlig bli middagen vår.
Are Kilvær, som driver ESPIRA kaffebar i Mosjøen brygget nydelig kaffe
til oss.
Så ble vi delt opp i ”lag” og så var det å komme seg inn på
kjøkkenet å sette i gang. Den gruppen jeg var med på hadde ansvar for
forretten. Der valgte vi å lage to småretter. Det var ganske så gøy å stå inne
på det trange og overfyllte kjøkkenet å lage mat sammen med så mange flinke
folk.
Her er hele menyen vi spiste etter kjøkkenøkta:
Rakfisk
pepperrotkrem og
fjellbrød
Røktlaks
eggekrem, syltet
agurk og epler
blomkålsalt
Risotto med snegler
Smørbakt laks
albuskjell, erter,
brokkoli
krabbekraft
Rype
bakt knutekål,
piggsopp og kantareller
kirsebær og stekesjy
Lammeskank
bønner, blåmuggsaus
Blodsorbet
Blåmuggost
rips og wiskey
Bærås cammen
solbærog popping
candy kjeks
Tror vi alle var fornøyd med dagen og resultatet etter noen
få timer på kjøkkenet!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar